Unit 2 I'll help to clean up the city parks.单元测试卷
题号 |
一 |
二 |
三 |
四 |
五 |
总分 |
得分 |
|
|
|
|
|
|
一、单项选择(每小题1分,共25分)
( )1.The little girl felt sad ________ her pet dog died.7
A. why B. because of C. because
( )2.You look tired. You’d better______ a good rest. 6
A. stop to have B. stop having C. to stop to have D. to stop having
( )3. Over 20 countries joined to search _________ Flight MH370 in the southern Indian Ocean.21
A. of B. for C. in D. from
( )4.It was snowing hard_______we had to stay at home and watch TV.
A. that B. so C. but D. because
( )5. The old man ______ all of his money to the children in the village.
A. took away B. put away C. gave away D. got away
( )6.--- Can I play computer games for a while, Mom?
--- ______. Remember work must come first.
A.Better not B. Go ahead C. Not at all D. It doesn’t matter
( )7. — How will you help with the activity?
— We will ______ leaflets to ask people to take part.
A. put out B. hand out C. find out D. cut out
( )8.The stones are so heavy. How ____ they ___ to the top of the building without modern machines?
A. do; lift B. did; lift C. were; lifted D. were; lift
( )9.The plane from Beijing to Hong Kong ________ half an hour ago.
A. put off B. got off C. took off D. turned off
( )10. — Can you tell the differences between these two pictures?
— Differences? Oh, no. They look quite __________.
A. different B. similar C. strange D. interesting
( )11.Betty has studied Chinese _____ a year.
A. for B. since C. in D. before
( )12.-I want a ticket to Hainan this afternoon, please.
- OK. Will you please_______ me your ID card?
A. tell B. serve C. show D. send
( )13.How can he _____ the new railway station?
A. get to B. arrive in C. reach to D. get
( )14.–The woman ____ all of her money to charities _____ the poor. --She’s great.
A. gave off, to help B. gave up, helping C. gave away,to help D. gave, helping
( )15.—What’s your plan for the coming summer holiday?
—I’ll devote as much time as I can ________ some voluntary work.
A. to do B. doing C. do D. to doing
( )16.Do you know the girl ?
A. 5—years—old B. 5—year—old C. 5 years old D. 5—year-- older
( )17. -Why do you want to see the pandas? -Because they are .
A.cute B.ugly C.thin D.dirty
( )18.—Could you tell me when the new park ________________?
—Sorry, I am not sure. Maybe next month.
A. will hold B. was held C. will be held D. has been held
( )19.---Have you seen Dr. Adams recently?
---No. He __________ Hong Kong for an important meeting. He’ll come back tomorrow.
A. has gone in B. has been in C. has gone to D. has been to
( )20. This is the tallest building ________ I’ve ever seen.
A. which B. who C. that
( )21.There used _______ a bus station in front of the building.
A. to have B. to be C. to having D. to being
( )22. ---- Do you have any plan for this summer vacation, Mary?
---- Sure, I’ d like to be a volunteer and help to ______ the Central Park.
A. put up B. call up C. clean up D. cheer up
( )23. Don’t worry. I won’t _______ much of your time.4
A.take down B. take off C. take up
( )24.Which of the following is the traditional food that Chinese people eat for the Spring Festival?
( )25.Do you think hard to speak English like a native speaker?
A. that B. it C. this D. itself
二、完形填空(每小题2分,共20分)
I was once a volunteer in an English village. It was quite different__26__my home in Sweden. Jane, one of the volunteers from Tanzania, had a friend who was very poor. She __27__ all her pocket money to help her friend. It meant that she didn’t have much food to eat, and she had no money to go anywhere outside the village or buy more clothes.5
I was so moved(感动)that I felt I had to do__28__too. So when I bought food one day, I__29_to buy her some rice. I started__30__to the woman in the shop(named Gloria who was also a volunteer) about my friend Jane. The woman looked at me, being surprised, “Does she eat noodles?” she asked. “Yes,” I replied. She immediately (立刻) started__31__ a bag with noodles, cookies, sweets and other things until the bag was full. “Give her this for me.” I couldn’t believe__32__but cried with happiness.
Imagine Jane’s look when I gave her the__33__! I had never seen her so happy! A few weeks later she found Gloria in the shop and__34__her in person.
The two wonderful women really showed me__35__true kindness is. And the impression(印象) will stay with me for the rest of my life.
( )26.A. at B. on C. from
( )27.A. borrowed B. sent C. carried
( )28.A. anything B. nothing C. something
( )29.A. decided B. hated C. served
( )30.A.laughing B. answering C. talking
( )31.A. filling B. taking C. buying
( )32.A.them B. it C. her
( )33.A. money B. shop C. food
( )34.A.greeted B. asked C. thanked
( )35.A. what B. when C. how
三、阅读理解(每小题2分,共20分)
A
Do teenagers in small villages do chores at home? How about the teenagers in big cities? Here is a survey. We asked 4,000 teenagers in China several questions. Half of them come from big cities like Beijing, Shanghai and Guangzhou.The others are from small villages. We made a diagram of the result of our survey. Let’s have a look at it.We found out that teenagers from small villages do more chores than those from big cities. Maybe it is because they live a harder life. Our advice to parents in big cities is that parents should give their children some chores to do. Doing chores teaches teenagers to take care of themselves.
Chores |
2000 teenagers in small villages |
2000 teenagers in big cities |
Take out the trash |
1600 |
1000 |
Sweep the floor |
1200 |
850 |
Make the bed |
1400 |
750 |
Do the dishes |
1100 |
600 |
Fold the clothes |
900 |
1500 |
( )36.They surveyed ______ teenagers from small villages.21
A. 1,000 B. 2,000 C. 3,000 D. 4,000
( )37.There are 1,000 teenagers from the cities who ______.0
A. take out the trash B. do the dishes C. make the bed D. fold the clothes
( )38.Fewer than ______ teenagers in big cities sweep the floor and make the bed.
A. 500 B. 1,000 C. 1,500 D. 2,000
( )39.The number of teenagers ______ in big cities is bigger than that in small villages.
A. making the bed B. taking out the trash
C. folding the clothes D.doing the dishes
( )40.Why did they make the survey?
A. Because they don’t want teenagers in China to do chores at home.
B. Because they thought it’ll help teenagers to take good care of themselves to do chores at home.【 :21 】
C. Because they wanted to know if teenagers in China do chores at home.
D.Because they thought it’s not necessary for teenagers to look after themselves.
B
One morning, a blind boy sat beside a building with a hat by his feet.He held a sign which said, “I am blind.Please help me.”
There were only a few coins in the hat.A man was walking by.He took out a few coins from his pocket and dropped them into the hat.He then took the sign, turned it around, and wrote some words on it.He put the sign back so that everyone who walked by could the new words.
Soon the hat began to fill up.A lot more people were giving money to the blind boy.That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were.The boy recognized his footsteps and asked, “Are you the one who changed my sign in the morning? What did you write?”
The man said, “I only wrote the truth.I said what you said, but in a different way.”
What he had written was, “Today is a beautiful day, but I can' t see it.”
Do you think the first sign and the second sign were saying the same thing?
Of course both signs told people the boy was blind.But the first sign simply told people to help by putting some money in the hat.The second sign told people that they were able to enjoy the beautiful day, but the boy could not enjoy it because he was blind.
The first sign simply said the boy was blind, while the second sig told people they were so lucky that they were not blind.
There are at least two lessons we can learn from this simple story.
The first is:Treasure (珍惜) what you have.Someone else has less.Try your best to help those who need your help.
The second is:Be creative.Think differently.There is always a better way.
( )41.Form the article we know that _______
A.the boy always has a hat on his head B.the man is one of his neighbors
C.the boy is blind and needs help D.the boy works for the man
( )42.On the sign what the man wrote was, “_________”.
A.Treasure what we have already had
B.Today is a beautiful day, but I can't see it
C.We are so lucky that we are not blind
D.Try your best to help those who reed your help.
( )43.According to the article, which of the following is TRUE?
A.The hat began to fill up after the man wrote some words on the sign.
B.The man took away all the few coins from the hat.
C.The boy wanted to get enough money to go to school.
D.Nobody wanted to give any coins to the blind boy.
( )44.The word “recognized” here in Chinese means ______
A.承认 B.接受 C.表扬 D.认出
( )45._______is the best tide (题目 ) for this story.
A.Be careful not to be blind. B.Be creative.There, is always a better way!
C.Be kind to the blind! D.Don't always get, but offer!
四、补充句子(每小题2分,共20分)
请仔细阅读第46—50 题中的个人说明,从A到F的六个选项中,选出符合个人要求的最佳选项,其中一项为多余选项。
( )46.Jeff likes sports and travel. He would like something that can help him spend boring time on his journey.
( )47.Mrs. Green doesn’t like to exercise, but she likes cooking and reading books about foreign places.
( )48. Mr. Dean wants to improve his garden during summer. So he would like something that could help him to do that.
( )49.Lisa, a 22-year-old girl, worries about her weight. She is wondering how to lose weight.
( )50.Sophia likes to look smart. When she is free, she enjoys listening to the music. Now she plans to learn something about music.
A.Learning how to play the guitar. This popular video helps the beginner to become a guitar player in just 200 hours.
B.Road trips. A program loved by young people, especially those fat girls. Join in it and make yourself become thin.
C.The new pocket MP4. this kind of MP4 fits right into your pocket. It lets you listen to your favorite artist, even when you are on a journey.
D.Singapore. The story of a city. This book is about the history. The culture and the favorite dishes of this small country.
E.Spanish in 10 Minutes a Day. A fun, 132-page complete language learning work book. It includes 150 sticky labels: flash cards, a crossword puzzle and more. It is one or the best-selling language series in print.
F.Special scissors(剪刀). This kind of tools will make it easy to deal with flowers and trees. Anyone can learn to use it quickly.
补全对话阅读对话,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案完成对话.
A: Hi, Sandy, what are you going to do this weekend?
B: I'm going to see a movie. __51__
A: Sure. What kind of movies do you like?
B:Comedies.
A: Have you ever seen the movie Despicable Me(卑鄙的我)?
B:No,I haven't. __52 .
A: Yech,I saw it yesterday.
B: __53____
A:I think it is the best movie I have ever seen.
B:__54 ___
A: About two and a half hours.
B: Is the price of the ticket high?
A: Yes. __55 .
B:Thank you!
A: You're welcome.
完成对话。
( )51.A. Can you give me some advice? B.Can I help you?
C. What can I do for you? D.What should I do?
( )52.A.I have seen it before. B.And I hate it a lot.
C.I don't think so. D. But I heard it is great.
( )53.A.Do you like it? B.Is it interesting?
C. What do you think of it? D.Why do you like it?
( )54.A. How far is it? B.How long does it last?
C. How did you go? D. How soon is it?
( )55.A.It cost me 60 yuan. B.It took two hours.
C. It's pretty interesting. D. It's cheap for me.
五、书面表达(共15分)
56.在上周末,我班同学在李老师的带领下去了老人院(old people’s home)看望老人。同学们为老人们带上了一些水果、鲜花和其他小礼物,到达之后他们分头行动,为老人们做了很多事情。整理房间,打扫卫生,为老人梳头(comb hair),陪老人聊天(chat with sb)等等,甚至还有两个同学帮助一起为老人做饭。最后大家的老人们一起唱歌跳舞,度过了愉快的一天。请以校报小记者的身份写一则文章报道这件事情。词数100左右。 2
参考答案
Unit 2 I'll help to clean up the city parks.
3.B
【解析】
试题分析:句意:20多个国家在南印度洋加入到在南印度洋搜寻马航。Search for搜寻……结合语境故选B【 :21· · · 】
考点:考查介词的用法。
4.B
【解析】
试题分析:A. that 这连词;B. so 连词所以 ;C. but 连词但是;D. because连词因为;句意:雪下得很大,所以我们不得不呆在家看电视。结合语境可知选B。
考点:考查连词的用法。
5.C
【解析】
试题分析:句意:那个老人把他的所有的钱都捐赠给了村里的孩子。A. took away拿走B. put away收起来C. gave away捐赠D. got away走开,根据句意,故选C。
考点:考查动词词组辨析。
6.A
【解析】情景交际—— 根据意思选择better 翻译:我可以玩一会儿电脑游戏,妈妈?。最好不要,记住,工作第一。
7.B
【解析】
试题分析:—你怎样帮助这项活动?—我们会散发传单让人们参与。A. put out扑灭; B. hand out发放; C. find out搞清楚; D. cut out剪下,根据句意此题选B。
考点:考查动词短语
8.C
【解析】
试题分析:句意:这些石头如此重,没有现代工具它们是如何被举到建筑物的顶部的呢?they代指的是石头,石头是被举到建筑物的顶部,要用被动语态。故选C。
考点:考查动词时态及语态。
9.C
【解析】
试题分析:句意:从北京到香港的飞机在半个小时之前起飞了。put off 推迟;get off 下车;take off 起飞;脱掉;turn off关掉。根据句意可知,这里指飞机已经起飞了。故选C。
考点:考查动词短语。
10.B
【解析】
试题分析:—你能告诉我这两幅画的不同吗?—不同?不,它们看上去非常相似。A. different不同的; B. similar相似的; C. strange奇怪的; D. interesting有趣的,根据句意此题选B。21· *
考点:考查形容词的含义
11.A
【解析】
试题分析:句意:贝蒂学习英语已经一年的时间了。for +时间段表示一个时间段,用于现在完成时。Since+时间点;in加时间段用一般将来时;故选A。
考点:考查介词。
12.C
【解析】
试题分析:句意:-我想要一张今天下午去海南的票。-好的,请你让我看一下你的身份证。tell告诉;serve 服务,上菜;show展示;send寄,发送。根据这个对话的情景可知,这里是一个顾客和一名服务员之间的对话,这位顾客想买票,这里服务员是让他出示身份证。故应该选C。
考点:考查动词。
13.A
【解析】
试题分析:句意:他是如何到火车站的?arrive in+大地点,reach直接加地点,get to到达某地,故选A。
考点:考查动词短语辨析。
14.C
【解析】
试题分析:句意:--这位妇女捐献了她所有的钱给慈善机构去帮助穷人。分析选项:give off长出;give up放弃;give away捐献。因此选择短语give away.同时帮助穷人是目的要用动词不定式的形式。故选 C
考点:考查动词的用法。
15.D
【解析】
试题分析:句意:对于即将到来的暑假你有什么计划吗?我将尽可能多的将时间致力于一些志愿者工作上。Devote to doing sth“致力于做某事”,故选D。
考点:考查固定短语的用法。
16.B
【解析】
试题分析:句意:你知道那个5岁的女孩吗?5—year---old作定语,5 years old作表语。故选B。
考点:考查复合形容词。
17.A
【解析】
试题分析:句意:---你为什么想要看熊猫?---因为他们是可爱的。cute可爱的,ugly丑陋的,thin瘦的,dirty脏的。根据题意,故选A。1
考点:考查形容词的用法。
18.C
【解析】
试题分析:句意:--请你告诉我,这座新的公园什么时间被建?--抱歉,我不确定。可能是下个月。分析:考查被动语态的用法,联系下文的时间状语next month(下个月),体现为将来时的被动语态,构成will be done(动词的过去分词)。故选 C
考点:考查动词的用法。
19.C
【解析】
试题分析:句意:你最近见过亚当斯先生吗?没有。他去香港开一个重要会议了。他明天回来。表示“去了”用have gone to;have been to表示“去过”,have been in表示“待在哪里”。所以本题选C。
考点:考查短语辨析。
20.C
【解析】
试题分析:句意:这是我曾经看到的最高的建筑。此题是考查定语从句,先行词building是物,但前有最高级修饰,所以关系词需用that,不用which,故选C。
考点:考查定语从句的用法
21.B
【解析】
试题分析:句意:在这个建筑物的前面过去有一个汽车站。There used to be 表示过去有……,根据题意故选B。
考点:考查There be 句型。
24.D
【解析】
试题分析:句意:下面哪个是中国人春节时吃的传统食物?中国人春节时吃的传统食物是饺子。根据题意,故选D。
考点:考查生活常识。
25.B
【解析】
试题分析:句意:你认为讲英语像本地人一样很难吗?分析选项:that那个;it 它;this这个;itself它自已;考查it作为形式宾语,真正的宾语为动词不定式。故选 B
考点:考查代词的用法。
26.C 27.B 28.C 29.A 30.C 31.A 32.B 33.C 34.C 35.A
【解析】
试题分析:句意:我曾经做过一年的志愿服务。这是在一个与我在瑞典的家完全不同的农村。我的一个同事志愿者,一个来自坦桑尼亚的女孩,似乎有点不高兴,她告诉我她有个朋友家里经济财难,所以我的这个朋友把她所有的钱拿来帮助她的朋友!这意味着她没有太多的食物吃,没有钱去村外。我很感动,我觉得我必须做些什么。所以,一天我买食物时也给她买了一些米饭。
26.考查介词及语境理解。句意:与我在瑞典的家完全不同。at 在; on在···上; from从。Different from与···不同,所以选 C。
27.考查动词及语境理解。句意:她把所有的口袋里的钱都拿来帮助她的朋友。borrowed借; sent 送;. Carried扛,拿。故选 B。
28.考查不定代词及语境理解。句意:我很感动,我觉得我也必须做些什么。 anything 任何事; nothing 没有事; something某事。根据too可知此为肯定句,所以该用something,故选 C。
29.考查动词及语境理解。句意:一天我买食品时,我给她买了一些米饭。decided 决定; hated 憎恨; served 服务。所以选A。
30.考查动词及语境理解。句意:我开始和商店里的那个女人交谈。laughing 笑; answering 回答;talking谈话。Talk to sb和某人交谈,所以选 C。
31.考查动词及语境理解。句意:她立即装了满满一袋方便面···filling 装满; taking 带走,拿走; buying买。 Fill···with用···装满,所以选A。
32.考查代词及语境理解。句意:我不相信但高兴得哭了。them 他们;it 它; her她。指代前面说到的事,该用it,所以选 B。
33.考查名词及语境理解。句意:想象一下,我给简食品时他的表情!money 钱; shop 商店; food食物。故选C。
34.考查动词及语境理解。句意:几周后,她在商店找到了Gloria并感谢她。greeted 问候; asked 问;thanked 感谢。所以选C。
35.考查疑问词及语境理解。句意:这两个非凡的女性确实给了我真正的爱心和同情心。what 什么;. when 何时; how怎么。所以选 A。
考点:故事类短文。
36.B 37.A 38.D 39.C 40.C
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要讲述了在中国4000多名青少年中就是否做家务做的调查报告的结果。从结果中可以看到农村的孩子比大城市的孩子做的家务相对要多一些。
36.推理判断题。根据短文We asked 4,000 teenagers in China several questions. Half of them come from big cities like Beijing, Shanghai and Guangzhou.The others are from small villages.可知总共4000名青少年,一半来自大城市,其余来自农村,由此推算农村有2000青少年。故选B。21
37.细节理解题。根据表格可以看出选A。有1000名来自城市的青少年倒过垃圾。
38.推理判断题。根据表格,大城市的青少年扫地的有850,整理床铺的有750.总共1600,故比起这两样的人数少于2000,故选D【 :21 】
39.细节理解题。根据表格可以看出,只有叠衣服的人数城市多用于农村,故选C。
40.细节理解题。根据短文Do teenagers in small villages do chores at home?可知这次调查想知道青少年是否做家务。故选C。【 :3】
考点:调查报告类短文阅读
41.C 42.B 43.A 44.D 45.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了一个人在看到一个盲男孩乞讨时,把他写在牌子上的话:我瞎了,请帮助我。改为今天如此美好但是我却看不到。使人们更感到自己的幸运,乐意帮助男孩。这个故事告诉我们同一件事不同的表达会有不同的效果,创新会有意想不到的结果。
41.细节理解题。根据短文第一段描述可知这个男孩瞎了需要帮助,故选C。
42.细节理解题。根据第五段What he had written was, “Today is a beautiful day, but I can' t see it.”可知那个人所写的内容,故选B。2
43.细节理解题。根据第三段Soon the hat began to fill up.可知在那个人改过标语后,帽子一会就满了。故选A。
44.词义猜测题。根据后文可知盲男孩辨认出了那个人。故选D。
45.标题归纳题。根据短文的主旨大意可知,有创造力就会有更好的方法。故选B。
考点:故事类短文阅读。
46.C 47.D 48.F 49.B 50.A
【解析】
试题分析:
46.Jeff 喜欢体育和旅行,他想在旅行途中打发时间,所以想要某个东西来帮助他消磨时间。选项C叙述的是一个一个随身携带的MP4,能在旅途中听听音乐和歌曲,这正好符合Jeff 的要求,故选C。
47.Mrs. Green 不喜欢锻炼,她喜欢做饭和读关于外国的书。选项D叙述的是一本关于新加坡的历史、文化还有关于菜肴的做法的书,这正好符合Mrs. Green 的要求,故选D。
48.Mr. Dean 想在夏天改善一下他的花园,他想要东西来帮助他。选项F叙述的是一种特殊的剪刀,能够用它修剪花和树,任何人都能学会。这正好符合Mr. Dean 的要求,故选F。
49.Lisa想知道如何减少体重。选项B叙述的是自驾游,一些肥胖的女士可以参加,可以减肥。这正好符合Lisa的要求,故选B。
50.Sophia 喜欢在空闲的时候听听音乐,现在她想学一些关于音乐的知识。选项A叙述的是如何学习弹吉他。对于初学者来说只有200个小时就可以学会。这正好符合Sophia 的要求,故选A。
考点:考查任务型阅读。
51.A 52.D 53.C 54.B 55.A
【解析】
试题分析:
51.根据I'm going to see a movie.结合后面的答语可推知此处是在问对方能否给一些建议,所以选A。
52.根据No,I haven't.结合语境可推知该选D
53.根据答语I think it is the best movie I have ever seen.可推知该选C。
54.根据答语About two and a half hours.可推知该选B。
55.根据前面的问句Is the price of the ticket high?可推知该选A。
考点:补全对话。